GODE RÅD INDEN VANDRETUREN

GODE RÅD INDEN VANDRETUREN

- Tag godt fodtøj, som er gået til, på. Det kan være alt fra gummisko til vandrestøvler. Det vigtigste er at fodtøjet er gået til og sidder godt på foden og at foden får luft. Altså IKKE gummistøvler…

- Hav gode sokker på, gerne lidt tykke. IKKE tynde nylonstrømper, da de meget hurtigt kan folde og irritere huden, hvilket let kan forårsage vabler. Skal du gå en længere tur, kan det godt svare sig, at anskaffe er par rigtige vandresokker.

- Vær gerne iført flere lag tyndt tøj, som kan tages af/på  efter behov. Det er vigtigt at du kan ånde og samtidig holde varmen når du holder pause. En t-shirt, en tynd bluse med rullekrave og en fleecetrøje er godt. Yderst kan du evt. have en tynd vand- og vindtæt jakke. Husk også hue og vanter, da det kan være koldt.

 - Det er en rigtig god ide med en lille rygsæk med en vandflaske og lidt kiks, chokolade, frugt eller hvad du nu har lyst til. Du kan også bruge rygsækken til det tøj du tager af, når du har det for varmt, men det er vigtigt, at den ikke bliver for tung så du får ondt i ryggen.

- Skal du gå en længere rute, er det en god ide at ”øve” sig lidt i forvejen. Dels for at komme i bedre form, men også for at finde ud af, hvilket fodtøj og tøj du skal have på.

- Hvis du efterlever disse råd er der næsten  100 % chance for en rigtig god vandretur...

TILBAGE TIL SKOVBOMARCHEN